Startsida

Anmäl en aktivitet eller händelse
Gör man en promenad vid Hägernäs Strands område har man ibland chansen att se duktiga skooterkillen Joakim.

Hägernäs Strand

Den nya stadsdelen i Täby

Under Catalinadagen, i slutet av september 2013, firade vi under festliga former att området är färdigbyggt - tio år efter första inflyttningen. Här finns nu totalt 782 lägenheter fördelade på 15 bostadsrättsföreningar och dessutom 52 hyresrätter. Därutöver finns ett antal lokaler för uthyrning.

Flygfoto 2017, Foto: Kristine Olofsson

Flygfoto från 2017, foto: Kristine Olofsson

Under sommarhalvåret ser vi Täby Sjöflygklubbs flygplan lyfta och landa i viken. Aktiviteterna utomhus ökar. Kanske ett morgondopp före frukost från någon av bryggorna, en båtutflykt med en snurrebåt som kan hyras av bryggföreningen, en skön strandpromenad och därefter en kopp kaffe eller mat på den egna balkongen - eller varför inte vid någon av de trevliga serveringarna.Under vinterhalvåret när sjöflygplan och snurrebåtar flyttar inomhus och badplatsen saknar besökare minskar utomhusaktiviteterna tills kylan kommer. Blankisen på Hägernäsviken är perfekt för skridskoåkare, isjakter och vinterfiskare. När snön täcker mark och isar plogas en bana för skridskoåkare på Rönningesjön. Skidåkarna väljer preparerade skidspår vid Skavlöten eller utförsåkning i Ullnabacken.

Informationen på webbplatsen är till för dig som redan bor eller arbetar här, är nyinflyttad, planerar att köpa en lägenhet i norra Storstockholm eller är intresserad av ett unikt bostadsområde med bevarade byggnader från den gamla sjöflygflottiljen.


Hägernäs Strands Forum

Många vill veta mer om stadsdelen. Webbplatsen är resultatet av en samverkan mellan femton bostadsrättsföreningar i Hägernäs Strand.

Hägernäs Strands Forum (HSF) är samarbetsorganisationen för bostadsrättsföreningarna i Hägernäs Strand grundad 2010. Kontakt med HSF sker normalt via någon av bostadsrättsföreningarnas styrelser.

Läs mer: Hägernäs Strands Forum